Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Boczek pieczony z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczysty i mięciutki. Taki boczek jest najlepszy.

Boczek pieczony z cebulką

Składniki:

Boczek pieczony z cebulką

 

  • 1-1,5 kg boczek,
  • 1-2 łyżeczki przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżka majeranek Prymat,
  • 1 sztuka cebula

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony z cebulką
Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie odstawić go na około 2 godzinki. Po upływie tego czasu przełożyć boczek do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, obłożyć plasterkami cebulki, podlać odrobiną wody i piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.