marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Boczek pieczony do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piekę do chleba zamiast kupnych wędlin

Boczek pieczony do chleba

Składniki:

Boczek pieczony do chleba

 

  • 2 kg chudego boczku bez żeberek
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 1 łyżka maggi
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony do chleba
Natrzeć boczek wszystkimi przyprawami zmieszanymi z olejem .Włożyć boczek do rękawa do pieczenia , dobrze zamknąć .Wsadzić do piekarnika. Ustawić temperaturę na 220 * C i piec 1,5 godziny od chwili kiedy temperatura sie ustawi. Wyjąć .Poczekać aż ostygnie i dopiero kroić w plasterki.