pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Boczek faszerowany czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Boczek nakłuwamy ostrym i cienkim nożem w powstałe nacięcia wkładamy ząbek czosnku...

Boczek faszerowany czosnkiem

Składniki:

Boczek faszerowany czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Boczek faszerowany czosnkiem
Boczek nakłuwamy ostrym i cienkim nożem w powstałe nacięcia wkładamy ząbek czosnku przekrojony wzdłuż i obficie nacieramy boczuś przyprawami i wkładamy go do lodówki na kilka godzin. Pieczemy na blasze i podlewamy podstałym sosem co parę minut lub w rękawie. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=222#p222