migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Boczniaki a'la schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo lubie boczniaki choć rzadko mam możliwość je kupić. Grzybki są bardzo smaczne i pożywne, najlepiej mi smakują przyrządzone tak jak schabowy.

Boczniaki a'la schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczniaki a'la schabowy

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki a'la schabowy
Grzybki umyć i dokładnie osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Następnie roztrzepać widelcem jajka. Rozgrzać dobrze patelnię z olejem. Grzyby panierować w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Rzodkiewki i pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki i wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem. Jeszcze raz wymieszać i podawać.
Boczniaki a'la schabowy
Etap 1 Grzybki umyć i dokładnie osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić.
Boczniaki a'la schabowy
Etap 2 Grzyby panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Boczniaki a'la schabowy
Etap 3 Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
Boczniaki a'la schabowy
Etap 4 Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.