anita1971

anita1971

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

bobowe sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sajgonki inaczej czyli bobowe szaleństwo :)

bobowe sajgonki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

bobowe sajgonki

 

Sposób przygotowania:

bobowe sajgonki
Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i obieramy go. Tak przygotowany bób rozgniatamy i dodajemy wyciśniety czonek sól i pieprz do smaku.  Papier ryzowy moczymy wodą, aby nam troszke zmiękł i kładziemy na niego troszke farszu. Następnie zwijamy jak sajgodni (można wymyślac tez inne kształty) Tak przygotowane sajgonki smażymy na oleju roślinnym z każdej strony Smacznego
bobowe sajgonki
bób gotujemy w osolonej wodzie do miekkości i odcedzamy go
bobowe sajgonki
ugotowany bób obieramy i rozgniatamy z czosnkiem i przyprawami
bobowe sajgonki
tak przygotowany farsz kładziemy na papier ryżowy
bobowe sajgonki
nasze sajgonki możemy tworzyć w różnych kształtach