Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Bób z orzechową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bób z masłem i koperkiem to smak mego dzieciństwa. Tym razem postanowiłam posypać go orzechami i okazał się baaardzo smaczny

Bób z orzechową nutą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bób z orzechową nutą

 

Sposób przygotowania:

Bób z orzechową nutą
Bób przebieramy, dokładnie płuczemy. Zalewamy letnią wodą, zagotowujemy, lekko solimy. Dodajemy oczyszczone i dokładnie umyte łodyżki kopru. Drobny koperek siekamy. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy. Usuwamy łodygi kopru, dodajemy masło oraz drobno posiekany koper i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz, posypujemy drobno posiekanymi orzechami.
Bób z orzechową nutą
Bób przebieramy, dokładnie płuczemy. Zalewamy letnią wodą, zagotowujemy, lekko solimy.
Bób z orzechową nutą
Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy. Usuwamy łodygi kopru, dodajemy masło oraz drobno posiekany koper i dokładnie mieszamy
Bób z orzechową nutą
Bób dokładnie mieszamy, aby połączył się z masłem i koprem.

Tagi:

bób