jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Arbuzowe orzeźwienie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zbliżają się upały...Proponuję schłodzonego arbuza w szklaneczce z limonką i szczyptą chilli. Zimny, orzeźwiający koktajl.

Arbuzowe orzeźwienie

Składniki:

Arbuzowe orzeźwienie

 

  • 1/2 średniego arbuza
  • sok z 1 limonki
  • syrop z agawy do smaku
  • szczypta chilli
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Arbuzowe orzeźwienie
Obierz miąższ arbuza ze skóry i pestek krojac go odpowiednio w plastry. Cztery plasterki pozostaw do dekoracji.

Włóż miąższ arbuza do wysokiego naczynia i zmiksuj go za pomoca blendera. Dodaj sok z limonki, syrop z agawy do smaku.

Ilość syropu zależy od tego jak słodkiego użyliśmy arbuza. na końcu dodaj szczyptę chilli.

Podawaj w szklaneczkach po schłodzeniu udekorowane listkami mięty .