sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

A la kopiec kreta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecamy puszyste ciasto

A la kopiec kreta

Składniki:

A la kopiec kreta

 

  • biszkopt (4 jajka,
  • niepelna szklanka maki totowej,
  • łyżka maki ziemniaczanej,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • pół szklanki cukru,
  • 500 ml śmietana 30 %,
  • 3 opakowania śmietanfix,
  • 1 opak bita śmietana w proszku,
  • pól szklanki cukru pudru,
  • 1 opakowanie galaretka agrestowa

 

Sposób przygotowania:

A la kopiec kreta
z podanych skladników robimy biszkopt i pieczemy. Po upieczeniu delikatnie obkrawamy dookola zastawiajac 1 cm krawędzi i wybieramy środek. Śmietanę ubijamy z smietanfixem, cukrem i bitą śmietaną w proszku. Dodajemy do niej pokrojoną na kawałki zastygłą galaretkę. Delikatnie mieszamy i wykładamy na ciasto. Formujemy kopczyk. Pozostałe okruszki ciasta posypujemy na masę śmietanową. Wkładamy do lodówki.