izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Czosnkowa fasolka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczny, łatwy do przygotowania dodatek do różnego rodzaju mięs.

Czosnkowa fasolka do obiadu

Składniki:

Czosnkowa fasolka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa fasolka do obiadu
Fasolkę umyj, osusz, odetnij końcówki.Mrożonej fasolki nie trzeba rozmrażać. Zagotuj wodę z szczyptą soli. Do wrzącej wody wrzuć fasolkę. Fasolkę gotuj na półtwardo, następnie ją odcedź. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Masło z kilkoma kropelkami oleju rozgrzej na patelni. Następnie dodaj natkę pietruszki oraz czosnek. Chwilkę podsmażaj, mieszając. Na końcu dodaj fasolkę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.

Tagi:

fasolka