Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Książka Kucharska: Jesienne warzywa wprost ze słoika!

Czerwona papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Czerwona papryka konserwowa.

Czerwona papryka konserwowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czerwona papryka konserwowa

 

 

  • 7 szklanek wody
  • 1,5 szklanki octu
  • ok. 3 łyżki cukru
  • ok. 2 łyżki soli

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona papryka konserwowa
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w dość duże plastry. Do każdego słoika (u mnie głównie 1/2 litra) wrzucić kilka ziaren gorczycy, pieprzu, liść laurowy oraz ziele angielskie. Wrzucić również pokrojony czosnek. Ułożyć paski papryki. Wodę zagotować, ostudzić i połączyć z cukrem, solą i octem. Zalać paprykę zalewą, zakręcić mocno słoiki. Pasteryzować ok. 15-20min.
Czerwona papryka konserwowa
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych.
Czerwona papryka konserwowa
Paprykę pokroić w dość duże paski.......
Czerwona papryka konserwowa
W słoiki wrzucać przyprawy oraz układać kawałki papryki.

Tagi:

papryka