alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Czerwononose rudolfy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polecam szczególnie dzieciakom.

Czerwononose rudolfy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czerwononose rudolfy

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwononose rudolfy
Wszystkie składniki przełożyć do naczynia i zmiksować.Po połączeniu się składników zagnieść ciasto w kulkę włożyć do woreczka foliowego i włożyć na 2 godziny do lodówki.Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wykroić szklanką o średnicy 6 cm kółka.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec około 12 min w 180 st.Ostudzić. Do cukru pudru dodać kilka kropli soku z cytryny i utrzeć gęsty lukier.Lentilki przykleić na lukrze a do reszty lukru dodać czarny barwnik i zrobić usta,oczy i rogi.
Czerwononose rudolfy
Gotowe ciasto włożyć na 2 godziny do lodówki.
Czerwononose rudolfy
Ciasto rozwałkować i wykrawać kółka za pomocą szklanki.

Tagi:

jajko jajka