polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Czekoladowe ciasteczka ze skórką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czekoladowe ciasteczka ze skórką

Czekoladowe ciasteczka ze skórką

Składniki:

Czekoladowe ciasteczka ze skórką

 

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 25 dag mąki pszennej
  • 15 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciasteczka ze skórką
Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania wlewać żółtka. Zetrzeć czekoladę. Wsypać. Dodać otartą skórkę pomarańczową i skórkę kandyzowaną. Dodać mąkę. Zagnieść ciasto, które włożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować. Foremkami powycinać ciastka. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut.

Tagi:

czekolada