marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Czekoladki mleczne.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Cukier zagotować z mlekiem,dodać cukier waniliowy,ostudzić i da- -lej ucierać resztę składników.Znów zagotować,a potem wlać na zimny talerz

Czekoladki mleczne.

Składniki:

Czekoladki mleczne.

 

  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • pół szklanki mleka płynnego,
  • pół kostki masła,
  • 4 łyżki kakao,
  • szklanka cukru,
  • torebka cukru waniliowego,
  • szczypta wiórków kokosowych na posypkę.

Sposób przygotowania:

Czekoladki mleczne.
Cukier zagotować z mlekiem,dodać cukier waniliowy,zdjąć z ognia,
nieco ostudzić i znowu ucierać ,dodając mleko w proszku,kakao i
masło.Ponownie zagotować.Gęstą masę wylać na oziębiony w za-
-mrażalniku talerz i odstawić do zastygnięcia.Gotową czekoladę po-
-kroić i posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

mleczne