Sposób przygotowania:
Cynamonowe babeczki świąteczne
1/2 kostkę miękkiej margaryny wkładamy do misy robota, dodajemy 1/2 szkl. mąki pszennej i 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczkę cynamonu, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i kilka kropel olejku migdałowego miksujemy wszystko na gładką masę robotem z hakiem tak, żeby wszystkie składniki się dokładnie połączyły. Z gotowej masy formujemy kulki które układamy na blasze ze świątecznymi wzorkami, spłaszczamy i wyrównujemy powierzchnię nożem. Pieczemy babeczki przez ok 15 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem, na ostatnie 2 minuty zwiększyłam temperaturę do 170 stopni. Wyciągamy blaszkę z piekarnika, wyciągamy babeczki delikatnie by nie zniszczyć wzoru, który się na nich odbił, dekorujemy babeczki cukrowymi pisakami i posypujemy je delikatnie cukrem pudrem.