krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Cygan

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyprubujce bo jest pyszny

Cygan

Składniki:

Cygan

 

  • miodu płynnego 30dag zmielonego maku 5 dag kakao 1 łyżeczka sody 1 łyzeczka cynamon 3 łyzki

Sposób przygotowania:

Cygan
CIASTO;Utrzec masło cukier i zółtka.Dodac miod zmielony mak i ucierac około 30 minut.Dodac kakoao sode cynamon make ziemniaczana i dokładnie wymieszac,.Ubic piane z białek dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Piec w temp. 180*C około 1 godziny i przekroic na 2 placki.MASA BUDYNIOWA;Czesc mleka wymieszac z cukrem wniliowym maka pszenna i ziemniaczana.Reszte mleka zagotowac z cukrem. Wlac rozrobiona make i ugotowac budyn odstawic do ostygniecia.Tłuszcz utrzec i dodawac ostudzony budyn i ucierac.PRZEŁOZENIE PLACKA;PLACEK+MASA+PASKI GAKLARETKI POMIENDZY BISZKOPTAMI+MASA+PLACEK+POLEWA