Cukiniowe ruloniki z ziołowym twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ruloniki z cukinii z ziołowym twraożkiem to danie proste w przygotowaniu, cudownie smakujące i prześlicznie wyglądające!

Cukiniowe ruloniki z ziołowym twarożkiem

Składniki:

Cukiniowe ruloniki z ziołowym twarożkiem

 

  • 1 średnia cukinia
  • 250 g białego sera (lub sera typu feta)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • kilka piórek szczypiorku
  • gałązka mięty
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe ruloniki z ziołowym twarożkiem
Cukinie myjemy i kroimy nożykiem na cienkie paski. Smażymy paski cukinni na oleju do momentu aż stały się szkliste, a następnie trzymamy je jeszcze chwilę z drugiej strony, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Siekamy zioła drobniutko. Następnie twaróg mieszamy z posiekanymi ziołami, przyprawami i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Smarujemy paski cukini twarogiem do połowy długości i rolujemy. Możemy dla ozdoby przewiązać roladki piórkiem szczypiorku.

Tagi:

sery ser cukinia