Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Cukiniowa przekąska wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta przekąska z cukinii i kurek z serem brie.

Cukiniowa przekąska wg Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowa przekąska wg Beatris

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowa przekąska wg Beatris
Cukinię obrać (jak ktoś woli, to może zostawić skórkę) i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Plasterki cukinii oprószyć solą, pieprzem i bazylią i kłaść na rozgrzany olej. Chwilkę smażyć z obu stron. Kurki oczyścić, umyć, dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim kurki (aż płyn z grzybów odparuje). Usmażone grzyby doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozłożyć je na plasterkach cukinii. Na grzybach położyć kawałki sera brie. Wszystko posypać przyprawą do gyrosa. Smażyć pod przykryciem tak długo, aż ser się rozpuści.
Cukiniowa przekąska wg Beatris
Plasterki obranej cukinii oprószone solą pieprzem i bazylią.
Cukiniowa przekąska wg Beatris
Oczyszczone umyte pokrojone i usmażone na maśle kurki.
Cukiniowa przekąska wg Beatris
Usmażone kurki rozłożone na plasterkach cukinii.
Cukiniowa przekąska wg Beatris
Pokrojony na mniejsze kawałki ser rozłożony na kurkach.