mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Cukinia curry.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

cukinia curry w słoikach na zimę

Cukinia curry. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia curry.

 

 

  • Zalewa na 3 litry wody:
  • 4 szt cukru
  • 0,5 szkl octu
  • 0,5 szkl soli

Sposób przygotowania:

Cukinia curry.
Cukinię obieramy i wydrążamy środek. Tniemy w słupki średniej wielkości. Wkładamy do słoików, bardzo ciasno. Dodajemy do każdego słoika ziele angielskie, liść laurowy, curry oraz pieprz w ziarnach. Do gotującej się wody dodajemy cukier oraz sól. Gotujemy i ochładzamy. Do przestudzonej zalewy dodajemy ocet. Zalewę rozlewamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 min.
Cukinia curry.
Cukinia curry.
Cukinia curry.
Cukinia curry.

Tagi:

cukinia