krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Ciasto jogurtowo- malinowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Ciasto jogurtowo- malinowe

Składniki:

Ciasto jogurtowo- malinowe

 

  • Masa jogurtowa:
  • 4 Galaretki o smaku malinowym
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 250 g malin
  • biszkopt w tortownicy

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo- malinowe
Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić. Jogurt połączyć z galaretką. Gęstniejącą masę wylać na biszkopt, na masie ułożyć maliny. Pozostałe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, ostudzić. Gdy zgęstnieją, wylać je na maliny. Ciasto dobrze schłodzić.

Tagi:

biszkopt