PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Ciasto cappuccino 6

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne , rozpływające się w ustach ciasto.

Ciasto cappuccino 6

Składniki:

Ciasto cappuccino 6

 

  • biszkopt:

 

  • 5 jaj

 

  • 1 szklanka cukru

 

 

 

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej ( użyłam nescafe creme)

 

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • masa budyniowa:

 

 

  • 1 szklanka cukru

 

 

 

  • 6 łyżek cappuccino śmietankowe

 

 

  • masa śmietanowa:

 

 

 

  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto cappuccino 6
Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao, kawę rozpuszczalną i proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180przez 20 minut. Odlać 0,5 szklanki mleka. Resztę zagotować z cukrem , dodać mąkę i cappuccino rozrobione w 0,5 szklanki. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem. Ubić kremówkę z cukrem waniliowym, dodać2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, następnie ubitą kremówkę. Wierzch posypać kawą cappuccino. Schłodzić.

Tagi:

biszkopt kawa