Sara Chojnacka

Sara Chojnacka

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Ciasto marchewkowo-brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie ciasto, które idealnie nadaje się do kawy. Jest aromatyczne i mało kaloryczne.Bardzo łatwe w przyrządzeniu.

Ciasto marchewkowo-brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto marchewkowo-brzoskwiniowe

 

  • mąka graham orkiszowa (2 szklanki)

 

 

  • soda oczyszczona ( 2 łyżeczki)

 

  • marchewka (2 szuki pokrojone w kosteczki)

 

 

  • rodzynki (trzy garści )

 

 

 

 

  • cukier (trzy łyżeczki ,ale może być bez cukru)

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowo-brzoskwiniowe
-trzba pamiętać by nagrzać piekarnik do 180 stopni C...oraz przygotować formę do ciasta i wysmarować ją olejem rzepakowym ;-) -samo ciasto w wykonaniu jest proste czyli... mąkę, jajka i sode oczyszczoną miksujemy razem... -później wkładamy owoce do ciasta i znów miksujemy, po czy dodajemy przyprawy(cynamon cukier itd...)i mieszamy -po zrobieniu ciasta należy je przelać do formy(przy okazji można ozdobić ciasto marchewkami) i włożyć do rozgrzanego piekarnika na ok.40 min. no i gotowe...ciasto proste gotowe w godzine...Życzę smacznego