aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciastka na smalcu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i tanie i proste w wykonaniu ciasteczka! Polecam na każdą okazję wychodzi ich bardzo dużo i każdemu wystarczy by się najeść do syta !!!

Ciastka na smalcu

Składniki:

Ciastka na smalcu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka na smalcu
Mąkę, jajka, drożdże, smalec, cukier waniliowy i śmietanę zagniatamy dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na 0,4 mm i wykrawamy kwadraciki, na każdy nakładamy troszkę marmolady i dwa końce zlepiamy ze sobą na środku. Ciastka układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut. Dekorujemy cukrem pudrem.

Tagi:

ciastka deser