akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Ciastka aspirynki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 50
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jedne z moich ulubionych ciasteczek. Po prostu rozpływają się w ustach :D Przełożone są dżemem, bądź marmoladą, jak kto woli :) Polecam!

Ciastka aspirynki z dżemem

Składniki:

Ciastka aspirynki z dżemem

 

 

  • Lukier:
  • 1 białko
  • cukier puder

 

  • Dodatkowo:
  • dżem/ marmolada

Sposób przygotowania:

Ciastka aspirynki z dżemem
1. Mąkę, masło, cukier puder, żółtka i śmietanę wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Uformować z niego kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce około 2 godziny (lub całą noc) 2. Lukier: Białko lekko ubić trzepaczką, dodać tyle cukru pudru, aby powstał bardzo gęsty lukier. 3. Ciasto rozwałkować na gr. około 5mm. Wycinać kieliszkiem do wódki malutkie kółeczka Każde posmarować z góry lukrem. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180st.C około 20 minut. Wyjąć i ostudzić. 4. Ostudzone ciastka przełożyć dżemem/ marmoladą. Smacznego!

Tagi:

ciastka deser