Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciastka z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasteczka z dodatkiem smalcu są bardzo kruche i smaczne. Świetny dodatek do kawy lub herbaty. Polecam.

Ciastka z marmoladą

Składniki:

Ciastka z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z marmoladą
Drożdże pokruszyć, utrzeć z cukrem, wymieszać ze śmietaną. Mąkę przesiać, posiekać ze smalcem, dodać jajko, żółtka, śmietanę z drożdżami i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować, pokroić w prostokąty, posmarować marmoladą, zwijać w roladki, pokroić na kawałki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.