Sposób przygotowania:
Ciasteczka słoneczka 2
Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę dodać miękką margarynę zrobić dołek dodać śmietanę i żółtka. Zarobić energicznie ciasto wstawić do lodówki. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować wycinać ciasteczka w kształcie kółek średniej wielkości.Układamy ciasteczka na blaszce i część ciasteczek smarujemy zrobionym lukrem.(białka ucierać z cukrem aż powstanie gęsta masa). Ciasteczka włożyć do piekarnika na 15 minut w temp 180. Gotowe upieczone ciasteczka przekładamy masą Masa kawowa Mleko zagotować do gotującego się mleka dodać roztrzepaną masę jajeczna czyli żółtka utrzeć z cukrem kawą rozpuszczalną i mąką. Taką masę wlewamy do gotującego się mleka gotujemy na jednolitą konsystencje tzw.budyń odstawiamy do ostudzenia. Następnie ucieramy margarynę dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą przekładamy część ciasteczek lukrem na wierzch i sklejamy drugim ciastkiem lukrem na wierzch. Gotowe ciasteczka z masą kawową obtaczamy w kokosie. Drugą cześć ciasteczek przekładamy drugą masąMasa waniliowa Zagotować mleko z cukrem waniliowym. żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę na końcu w miksować mąkę. Gorące mleko wlewać powoli do masy cały czas miksując aby zrobił się jednolity krem. Następnie masę przelać ponownie do garnka i podgrzewając aż krem zgęstnieje - ostudzić.Po tym czasie przełożyć resztę ciasteczek i obtoczyć w orzechach.