iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ciasteczka francuskie z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szybkie i bardzo smaczne ciasteczka rodzinne

Ciasteczka francuskie z budyniem

Składniki:

Ciasteczka francuskie z budyniem

 

  • 1/2 litra mleko,
  • 1 szt budyń waniliowy,
  • cukier puder,
  • 2 łyżki cukier,
  • 1 szt ciasto francuskie

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie z budyniem
Ciasto francuskie gotowe lekko rozwałkowujemy . Gotujemy budyń . Z 1/2 litra odlewamy pół szklanki i rozrabiamy te mleko z proszkiem budyniu .Mleko zagotowujemy z 2 łyzkami cukru ,gdy mleko zagotuje się wlewamy budyń i mieszamy-zagotowujemy .Budyń studzimy . Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty na każdy kwadrat nakładamy budyń podwijamy lekko dwa rogi .Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach . Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem .

Tagi:

ciasto