Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ciasteczka dwukolorowe Beatris

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kruche ciasteczka w dwóch kolorach.

Ciasteczka dwukolorowe Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka dwukolorowe Beatris

 

  • 250 g masła
  • 1 jajko
  • 400 g mąki tortowej
  • 16 g cukru migdałowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • 150 g cukru

Sposób przygotowania:

Ciasteczka dwukolorowe Beatris
Do masła dodać jajko, cukier, cukier migdałowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko zagnieść na gładkie ciasto, podzielić je na 2 części. Jedną część ciasta dokładnie zagnieść z kakao. Z obu części ciasta uformować cienkie wałeczki, złączyć je na końcu, a następnie zrolować. Wałek z ciasta kroić na ok. 5 cm kawałki. Blachę natłuścić i posypać mąką. Kłaść na niej kawałki ciasta i piec w 180 stopniach przez ok. 12-15 minut (aż się ładnie zrumienią). Upieczone ciastka zdjąć z blachy i ostudzić. Po ostudzeniu zrobią się kruche.
Ciasteczka dwukolorowe Beatris
Gładkie ciasto zagniecione ze wszystkich składników.
Ciasteczka dwukolorowe Beatris
Wałeczki uformowane z obu części ciasta.
Ciasteczka dwukolorowe Beatris
Wałeczki z ciasta złączone na końcu i zrolowane.
Ciasteczka dwukolorowe Beatris
Dwukolorowe kawałki ciasta ułożone na blasze.

Tagi:

jajko jajka