justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Ciasteczka czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Piekarnik należy podgrzać do 200 stopni.

Ciasteczka czekoladowe

Składniki:

Ciasteczka czekoladowe

 

  • 4 foremki na 100 gram
  • 100 gram słodko gorzkiej czekolady
  • 100 gram masła
  • 3 jajka
  • 180 dag cukru
  • 60 dag mąki

Sposób przygotowania:

Ciasteczka czekoladowe
Na dno foremek nałożyć wycięte kółka z papieru śniadaniowego. Posmarować masłem aby się nie przykleiły. Wnętrze foremek pokrywamy cukrem. Czekoladę topimy wraz z masłem. Jajka, cukier i mąkę ucieramy razem. Powoli porcjami wlewamy roztopioną czekoladę cały czas mieszając. Masą wypełniamy foremki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 12 minut. Gotowe wykładamy na talerz. Dekorujemy owocami i posypujemy cukrem pudrem.