polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ciasteczka z kardamonem na amoniaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka z kardamonem na amoniaku

Ciasteczka z kardamonem na amoniaku

Składniki:

Ciasteczka z kardamonem na amoniaku

 

  • 12 dag miękkiego masła
  • 20 dag przesianej mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 3 łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • 1/4 łyżeczki amoniaku spożywczego
  • 7 dag cukru
  • 1 dag cukru waniliowego
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z kardamonem na amoniaku
Utrzeć masło z cukrami na pulchną masę. Wlać jajko. Zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zagnieść miękkie ciasto. Z ciastka ukształtować kulki. Spłaszczyć je widelcem już ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.

Tagi:

jajko jajka