Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Chrzan domowy z dodatkiem jajka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny dodatek do kiełbaski na gorąco, kanapek, szczególnie ważny na Wielkanoc.

Chrzan domowy z dodatkiem jajka.

Składniki:

Chrzan domowy z dodatkiem jajka.

 

  • 4-5 małych korzeni chrzanu

 

  • 1/4 szklanki octu

 

  • 4 łyżki cukru

 

 

 

 

  • łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Chrzan domowy z dodatkiem jajka.
Zagotowujemy ocet z cukrem i studzimy. Myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach chrzan. Solimy i zalewamy octem, dokładnie mieszamy. Obieramy i przekrawamy jajka. Oddzielamy żółtka od białek. Białka drobno siekamy. Żółtka rozdrabniamy i ucieramy z masłem. Mieszamy masę z białkami i chrzanem. Wkładamy do słoików, dobrze ubijając. Tuż przed podaniem potrzebną ilość chrzanu mieszamy z majonezem.

Tagi:

jajko jajka