LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

chrupiace roladki z parówką i piure

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To danie nie tylko smakuje ale bardzo apetycznie wygląda.

chrupiace roladki z parówką i piure

Składniki:

chrupiace roladki z parówką i piure

 

  • 2-3 ugotowane parówki (dluższe)
  • 5 ziemniakow
  • 2 duze wafle
  • lyzka masla
  • posiekana natka pietruszki
  • sol, pieprz
  • olej

 

 

 

Sposób przygotowania:

chrupiace roladki z parówką i piure
Ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedż, a następnie dodaj masło, natke, posól, popieprz do smaku i potłucz tłuczkiem. Mase rozsmaruj na waflach póki jest gorąca. Na brzegu każdego ulóż parówke obraną z folii, przykryj folią spożywczą aby dobrze zmiękły, nastepnie zwijaj dość ciasno w roladke. Zostaw do ostygnięcia, po czym pokrój na grube plastry i przysmaz na rozgrzanym oleju na złoto. Przygotuj surówke: Kapuste pokrój w paski, papryke oczyść, pokrój w kostke, ogórka obierz i pokrój w półplasterki. Dodaj oliwe wymieszaną z sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Danie najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.