dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Chłodnik al'a gazpacho

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cudowne, świeże warzywa zmiksowane i schłodzone. Idealne danie na obiad w upalne dni dla całej rodziny.

Chłodnik al'a gazpacho

Składniki:

Chłodnik al'a gazpacho

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik al'a gazpacho

Krok 1:

Chłodnik al'a gazpacho
Czosnek mieszamy z chlebem i oliwą z oliwek.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Chleb kroimy w kosteczkę (bez skórek). Dodajemy do czosnku. Wlewamy oliwę i całość ucieramy na papkę. Odstawiamy na kilka minut.

Krok 2:

Chłodnik al'a gazpacho
Oczyszczone warzywa łączymy ze sobą i miksujemy.

Warzywa myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.

Z pomidorów wcześniej ściągamy skórkę. Jeden ogórek odkładamy. Do warzyw dodajemy chleb z czosnkiem i całość dokładnie miksujemy.

Krok 3:

Chłodnik al'a gazpacho
Zmiksowane gazpacho doprawiamy do smaku.

Gazpacho doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Schładzamy w lodówce. Pozostałego ogórka kroimy w kostkę.

Zupę nalewamy do misek i dodajemy pokrojonego ogórka.

Smacznego!


Tagi:

zupa warzywa