nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Chleb smażony w jajku ze szczypiorkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki chleb robię od czasu do czasu na kolację.

Chleb smażony w jajku ze szczypiorkiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chleb smażony w jajku ze szczypiorkiem.

 

  • 8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 2-3 jajka (zależnie od wielkości)
  • 2-3 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • kilka kropli maggi
  • kilka gałązek szczypiorku (cieniutkiego)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chleb smażony w jajku ze szczypiorkiem.
1. Do miseczki wbijamy jajka, rozkłócamy. Dodajemy mleko, doprawiamy i dokładnie łączymy. 2. Szczypiorek myjemy, otrzepujemy z wody i siekamy, dodajemy do masy jajecznej i mieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chleba kolejno obtaczamy w jajku, a następnie smażymy na złoty kolor na niezbyt mocnym ogniu - należy uważać, by nie przypalić szczypiorku! 4. Podajemy od razu, można z keczupem.
Chleb smażony w jajku ze szczypiorkiem.
W miseczce rozkłócamy jajka z mlekiem, przyprawiamy i dodajemy szczypiorek.
Chleb smażony w jajku ze szczypiorkiem.
Chleb dokładnie obtaczamy w jajku, później smażymy na rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko chleb jajka