slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Chleb bezglutenowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie byłam przekonana co do chleba z gotowego mixu bezglutenowego, ale efekt pozytywnie mnie zaskoczył. Przepis był na opakowaniu z mixem mąk.

Chleb bezglutenowy

Składniki:

Chleb bezglutenowy

 

Sposób przygotowania:

Chleb bezglutenowy
Do miski wkładamy do kolei mąkę, wodę, olej, sól i drożdże. Dokładnie wyrabiamy ciasto (mocno się klei-proponuję zrobić to w rękawiczkach). Następnie przekładamy do keksówki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Po około 30 minutach wkładamy chleb do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.