mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Cebulka prażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszna, chrupiąca przekąska z cebulki:)

Cebulka prażona

Składniki:

Cebulka prażona

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cebulka prażona
Cebulkę siekam w krążki, ale niezbyt drobne. Rozdzielam warstwy. Mieszam z mąką.
Rozgrzewam olej (smażę w głębokim tłuszczu). Cebulkę wrzucam na olej dopiero kiedy jest bardzo dobrze rozgrzany. Zmniejszam ogień.
Wrzucam cebulkę i smażę pilnując żeby się nie przypaliła.
Wyjmuję łyżką cedzakową i wrzucam na sitko, żeby dobrze ociekła z tłuszczu.
Wrzucam do miseczki i solę do smaku.

Tagi:

cebula