Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Cebula faszerowana 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciekawy dodatek do dania głównego

Cebula faszerowana 5 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cebula faszerowana 5

 

  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki mięsa mielonego
  • 1 plaster sera mozzarella
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cebula faszerowana 5
Najpierw cebule kroimy w pół i drążymy środek. Części cebuli często "wychodzą" całe tworząc dziurę, warto więc tą część wyjąć obciąć 3/4 wysokości i ponownie umieścić w cebulce :) Cebulę wypełniamy podsmażonym z pieprzem mięsem mielonym, dolną warstwę przykrywamy mozzarellą, Cebulę składamy w całość. Pieczemy przez 15 minut w temp. ok. 190 stopni. Podajemy z daniem głównym :)
Cebula faszerowana 5
Wydrążamy środek cebulki i robimy miejsce dla mięsa
Cebula faszerowana 5
Wypełniamy cebulkę mięsem oraz serem mozzarella

Tagi:

mięso sery ser