magda1811

magda1811

Kucharz
[Przepisów: 9]

carbonara o polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

klasyczne włoskie danie po polsku

carbonara o polsku

Składniki:

carbonara o polsku

 

  • 8 szt. boczek w plasterkach wędzony,
  • 1 ząbek czosnek świeży,
  • 50 g cebula,
  • 1 szt. serek topiony śmietankowy duży,
  • do smkau pieprz biały Prymat,
  • do smaku sól ziołowa Prymat,
  • kilka listków rozmaryn,
  • 20 ml oliwa,
  • 100 ml woda

 

Sposób przygotowania:

carbonara o polsku
cebule i czosnek obieramy i kroimy w drobna kostkę i szklimy na oliwie. boczek kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. dodajemy wodę i przyprawy dusimy 7 minut. na sam koniec rozprowadzamy dokładnie serek topiony i dodajemy rozmaryn. smacznego