IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nadziewane na słodko cannelloni mogą być zarówno daniem głównym jak i deserem.

Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami

 

  • 1 opak. makaron cannelloni,
  • 2/3 puszki brzoskwinie w puszce,
  • 100 gram rodzynki,
  • 300 gram twaróg,
  • 500 ml mleko,
  • 4 łyżki cukier,
  • 4 łyżki mąka

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami
Rodzynki zalewamy wrzątkiem na około 5 minut. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Twarożek mieszamy z połową cukru oraz brzoskwiniami i rodzynkami. Dolewamy trochę mleka, tak aby uzyskać dość luźną konsystencję. Suchy makaron cannelloni nadziewamy twarogiem mocno wciskając nadzienie. Nadziane makarony umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pozostałe mleko, cukier i mąkę połączyć razem i zalać makarony tak aby były całe zakryte. Pieczemy pod przykryciem około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Smacznego!
Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami
Brzoskwinie odsączamy i kroimy w drobną kostkę
Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami
Suchy makaron cannelloni nadziewamy twarogiem mocno wciskając nadzienie
Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami
Pozostałe mleko, cukier i mąkę połączyć razem i zalać makarony tak aby były całe zakryte.

Tagi:

makaron